Dotykové interaktivní displeje - realizace a typy

Dotykové interaktivní displeje nebo také interaktivní LCD panely tvoří čím dál více poptávaný systém interaktivní tabule pro školy. Tvoří jej velkoformátový dotykový displej o určitých parametrech, který je většinou doplněn určitým typem pojezdu (zdvihu) a obohacen o bílá fixová křídla. Takováto interaktivní sestava dokáže plnohodnotně nahradit klasickou školní tabuli a značně ulehčit učitelům i dětem výuku.

Dotykový displej - clanek  

VYBERTE SI DOTYKOVÝ DISPLEJ

Posuv (zdvih dotykových displejů)

V současnosti si můžete LCD panel / dotykový display pořídit na několika typech uchycení:

Nelze s určitostí dopředu říci, která z těchto možností bude vyhovovat právě Vám. Nicméně z 90% instalujeme dotykové displaye na pylonech s 2 křídly, což je ta nejlepší alternativa ke klasické školní tabuli. Takováto sestava poskytuje interaktivitu, posuv nahoru/dolů a popis fixy na přídavných křídlech. 
Dotykové displeje na zeď jsou vhodné zejména pro instalace na pevno, kde není nutné s displejem pohybovat a fixová křídla nemají žádné využití.
Dotykové displeje na pružinovém zdvihu jsou luxusnější variantou pylonů. Jejich výhoda je hlavně v estetičtějším provedení a hladším chodu. Naopak nevýhoda je v menším rozsahu zdvihu a také v nutnosti mít opravdu kvalitní zeď, na kterou se zdvih bude montovat. Zdvih je totiž montován, na rozdíl od pylonů, které jsou ukotveny i v podlaze, čistě pouze do zdi.
Mobilní dotykové displeje jsou uchyceny na libovolném mobilním stojanu, který může být elektrický, manuální nebo statický s různými funkcemi jako naklápění atp.

Montáž displeje

K montáži je zapotřebí minimálně dvou technicky zdatných osob. Naši technici, jakožto profesionálové, jsou schopni nainstalovat jeden displej na pylonech v rozmezí 4-5 hodin. Jedná se o ustavení pylonových sloupů, upevnění displeje, natažení kabeláže (HDMI, USB, napájení) a instalaci krycích lišt pro kabeláž. Fotografie z realizace si můžete prohlédnout níže. 

Velikost dotykových displejů

Velikost je jeden z klíčových parametrů při výběru dotykového displeje. 
Velikosti 55", 65" jsou vhodné zejména pro varianty pevné instalace na zeď nebo upevnění na libovolný mobilní stojan. Jsou to menší displeje velikosti klasické televize, kterou má dnes většina domácností. Jejich hlavní přednost je menší rozměr se zachováním všech skvělých funkcí. Takovou sestavu můžete využít v kancelářích, meeting místnostech nebo také jako mobilní řešení kdekoliv, kdykoliv.
Velikosti 75", 86" jsou vhodné už jako náhrada tabule za interaktivní sestavu s fixovými křídly. Ze zkušenosti víme, že se naši zákazníci po čase sami rozhodnou pro větší velikosti a to Dotykový displej 86" se 2 křídly, takže doporučujeme tuto variantu.

Přídavné křídla k displeji

V naší nabídce naleznete dotykové displeje s křídly, což je libovolná příplatková varianta, kterou můžete displej obohatit. Při zavření/otevření tabule pak máte dostatek plochy pro klasické psaní na tabuli. Objednat si můžete variantu s 2 otočnými křídly, nebo se 4 křídly, z nichž 2 křídla jsou pevná, neuzavíratelná.

VYBERTE SI DOTYKOVÝ DISPLEJ

 

Realizace našich dotykových displejů

Máme za sebou desítky realizací dotykových LCD panelů. Níže přikládáme několik fotografií z námi provedených reálných montáží. Naši zákazníci jsou vždy z výsledku nadšeni a spolupráce je tak dlouhodobá.

 

 

VYBERTE SI DOTYKOVÝ DISPLEJ