Interaktivní tabule Epson - kterou a jak vybrat?

Interaktivní tabule Epson patří momentálně mezi nejprodávanější interaktivní tabule v České republice. A není se čemu divit. Společnost Epson vytváří opravdu obdivuhodné produkty, které spolehlivě fungují, ať už se jedná o tiskárny nebo právě o projektory či příslušenství. My navíc projektory Epson doplňujeme tabulemi značky Degen/Mebikon, které se řadí mezi nejkvalitnější tabule v Evropě.

VYBERTE SI INTERAKTIVNÍ TABULI

Proč si pořídit interaktivní tabuli Epson?

S přibývajícími technologiemi roste i počet zařízení, která jsou potřeba ke kvalitní výuce. Tabule, nástěnka, projektor, promítací plátno, fixy, křídy, meotar nebo vizualizér, ale také mapy, násobilky, počítadla a různé další pomůcky, které sice usnadňují učiteli práci, ale zároveň zabírají místo a často nejsou vzájemně kompatibilní.
 

Interaktivní tabule Epson nahradí většinu pomůcek v rámci jednoho zařízení.
 

Navíc získáte:

  • všechny vytvořené poznámky v digitální formě
  • bezdrátové připojení počítače/tabletu/mobilu
  • možnost výběru použití klasické, nebo interaktivní tabule


Jedná se o spojení dvou špičkových produktů, které společně vytváří velmi praktické, uživatelsky příjemné a sofitstikované zařízení.
 

VYBERTE SI INTERAKTIVNÍ TABULI

Jak vybrat interaktivní tabuli

Není to žádná věda, interaktivní projektor dokážeme spojit prakticky s čímkoliv - ať je to zeď či tabule. Ale přece jen Vám předáme pár tipů, abyste věděli jaký typ a velikost tabule vybrat, a také o jaký typ interaktivního projektoru ji doplnit.

Typ tabule

Nejčastěji používané tabule v kombinaci s interaktivními projektory:

  • tabule na fixy upevněná na zeď - nejlevnější varianta
  • pylonová tabule s jednou plochou - varianta se zvedacím systémem, bez křídel
  • pylonová tabule triptych - nejprodávanější varianta, se zvedacím systémem a křídly

Rozměr tabule

Z důvodu velikosti promítací plochy doporučujeme volit rozměr tabule ideálně 200 x 120 cm. I když je tento rozměr nejpoužívanější, není problém pořídit tabuli větší nebo v krajních případech menší 150 x 120 cm.
Velikost tabule má také souvislost s rozlišením zvoleného projektoru. Tyto projektory se nejčastěji vyrábí s rozlišením WXGA (16:10) a FullHD (16:9), které mají rozdílný poměr stran obrazu. Výsledný promítaný obraz na ploše tabule bude v porovnání vypadat asi takto.

VYBERTE SI INTERAKTIVNÍ TABULI

Volba projektoru pro interaktivní tabuli

V roce 2022 Epson stále vyrábí svůj nejúspěšnější model minulé generace Epson EB-695Wi. Jedná se o generaci s označením EB-6xx. Nová řada s označením EB-7xx, jako například Epson EB-725Wi nebo Epson EB-735Fi, patří již mezi novější modely a celkově jsou tyto 3 projektory nejvhodnější volbou pro interaktivní tabuli. Rozdíly v řadách těchto projektorů jsou značné. Nové projektory EB-7xx mají více intuitivní prostředí, vestavěné bezdrátové připojení (mobilem, notebookem, tabletem), laserový zdroj světla a spolehlivější (automatickou) kalibraci dotyku.

Které parametry pro výběr jsou nejdůležitější:

  • Světelný tok projektoru - Jedná se o údaj v jednotce "Lumen", který uvádí jak moc dokáže projektor svítit. Čím větší číslo, tím víc projektor svítí a tím více bude obraz na ploše vidět.
  • Ovládání - Ovládání interaktivní tabule může probíhat buď interaktivními pery, které jsou vždy součástí balení, nebo pery společně s dotykem prstu. Ovládání dotykem prstu umožňuje malá krabička pod projektorem. 
  • Rozlišení - Výše zmíněné projektory mají 2 druhy rozlišení - WXGA a Full HD. Full HD má jemnější obraz než WXGA, je tedy lepší.
  • Zdroj světla - Existují opět 2 typy - Lampa/Laser. Lampa má životnost 5 tis. hodin svícení a poté je nutné ji vyměnit, její cena se pohybuje okolo 2000,- Kč. Laser je novějším typem, má životnost 20 - 30 tis. hodin svícení a poté je třeba projektor vyměnit. Pokud byste tedy používali projektor 200 dní v roce 5 hodin denně, vydrží Vám 20 let. Laserový zdroj světla má také kvalitnější obraz než lampový.

Stále nevíte, který vybrat?

Montáž interaktivní tabule

Pokud si interaktivní tabuli vyberete a objednáte na našich stránkách, montáž je zdarma. Probíhá na místě cca 4-5 hodin a mají ji na starost 2 technici. Součástí montáže je natažení kabeláže v krycích lištách (HDMI, USB a napájení), uvedení do provozu, kalibrace a předání zodpovědné osobě. 

VYBERTE SI INTERAKTIVNÍ TABULI